Tradiční Ostravar 12

od nové generace

ostravských sládků.

Plný a hořký ležák ze

spilky. Dvanáctku

připravujeme už 122 let

tradičním výrobním

způsobem na spilce a

pořád se ji snažíme

vylepšovat tím, co se

naučíme. Typickou

hořkost a vůni žateckého

chmele ji dodáváme

trojitým chmelením na

varně a přidaným sladem

zase plnější chuť.

beer

sládci

Honza Řehůřek,
Klára Chudá,
Vojtěch Slivoň

servírovací teplota

6 °C

typ piva

Světlý ležák

způsob kvašení

Spodní kvašení

obsah alkoholu

5.1 %

Silnější chmelení

Při vaření ostravské dvanáctky použili naši mladí sládci nové odrůdy chmele, které byly vyšlechtěny teprve před 6 až 10 lety. Jejich kouzlo spočívá v tom, že díky nim má Ostravar vyšší hořkost a opravdu nádherně voní.

Mírně vyšší stupňovitost

Tradiční Ostravar nyní obsahuje více ječného sladu a díky jemnějšímu prokvašení na spilce má také vyšší podíl extraktu mladiny. Ten dává pivu výraznější sladovou chuť a vyšší stupňovitost.

Vyváženější chuť

Přidáním chmele a sladů na varně a jemnějším prokvašením na spilce a v ležáckém sklepě jsme dosáhli příjemné změny. Tradiční Ostravar získal ještě krásnější vůni, plnější sladovou chuť a větší hořkost. Pivo má navíc příjemné hořké doznívání

Jak správně načepovat pravou ostravskou dvanáctku

Tradiční ostravská dvanáctka se čepuje tradičním způsobem na hladinku. Pivo do sklenice proudí z minimální výšky a přirozeně stéká po stěně sklenice. Pěna při čepování vzniká přirozenou cestou, na povrchu je jemná a rovná, uvnitř hustá a bez větších bublinek.

beer bottle

Ostravar 12 v láhvi

beer

Co takhle koupit si ostravskou dvanáctku na doma? V hnědé láhvi s novými etiketami, ve kterých uvidíte různé městské části.

Bylo ti už 18?
Ano, bylo
Ne, nebylo
Litujeme, ale pokud ti není víc jak 18, tak tě dál pustit nemůžeme.